VDP realiseert zijn eerste Earn Deal

Op 5 augustus namen een groep van strategische investeerders een belang Atlantic Engineering uit Nevele (Deinze). Een uniek moment voor het bedrijf en voor VDP tevens de realisatie van haar eerste Earn Deal.

Over Atlantic Engineering

De klanten van Atlantic Engineering, allen actief  in de voedingsindustrie, zoeken naar doseeroplossingen met de nadruk op hygiënisch design, veiligheid en kosten reducerende processen. Atlantic Engineering biedt het antwoord met innovatieve machines die flexibel inzetbaar zijn, eenvoudig te bedienen en minimale stilstand  vereisen voor reinigen of onderhoud.

Atlantic Engineering beschikt over de nodige expertise om de klant te begeleiden in de juiste configuratie van zijn doseermachine. Daarbij speelt de aard van het te doseren product, de productielijn, verpakking en gewenst doseeraspect een belangrijke rol.

Na een klantgerichte projectanalyse bepaalt Atlantic Engineering de meest flexibele machineconfiguratie. Door deze nauwe samenwerking komen ze samen tot een optimaal resultaat. Een vast team staat klaar voor de bouw en de dienst na verkoop van de machine.

https://www.atlantic-engineering.be

Wat is een Earn Deal

De Earn Deal is een unieke, op maat uitgewerkte financieringsformule van VDP die u als eigenaar van een onderneming tal van mogelijkheden biedt en een waaier aan financiële opportuniteiten, zonder dat u het ondernemerschap opgeeft. Aan de andere kant heeft de investeerder in de Earn Deal op basis van een gedetailleerd uitgewerkt investeringsmemorandum de unieke mogelijkheid een deel te verwerven van een goed gestructureerd, rendabel bedrijf waarbij alle overname-en financieringsmodaliteiten worden uitgewerkt door VDP.

De Earn deal in de praktijk

Bij een Earn Deal wordt de overnameprijs van een onderneming opgesplitst in ‘tickets’ waarop diverse (strategische) investeerders kunnen intekenen. Ook de verkopende partij stapt mee in om de continuïteit te verzekeren. VDP ontzorgt Verkoper en Koper (investeerder) en doet de volledige set up van de deal : overnamefinanciering, begeleiding van de (Vendor) Due Diligence, opzet overnamestructuur, opmaak en uitwerking contracten, implementatie van een corporate governance -beleid.  VDP zoekt op basis van haar ruim netwerk naar geschikte kandidaat-investeerders.

De nieuwe dynamiek voor Atlantic Engineering

Franck Velghe en zijn echtgenote Viviane Vanderlinden verkochten hun bedrijf aan een groep investeerders en stappen zelf opnieuw in.

Cedric de Bleye, al jaren actief als business developer binnen Atlantic, wordt de nieuwe CEO en zal, gesteund door een sterke raad van bestuur, de onderneming leiden. Ook Cedric heeft ingetekend op één ticket en wordt alzo mede-aandeelhouder. Hiermee is de continuïteit verzekerd.

Op vraag van de verkoper werd gezocht naar strategische investeerders met expertise in de voedingssector, die mee de schouders onder de verdere expansie van het bedrijf zullen zetten.

En de ambities zijn groot.

Het bedrijf mikt jaarlijks op een double-digit groei. Dit zal ondermeer gebeuren in de thuismarkten België  en Nederland, maar ook Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn absolute groeimarkten voor de onderneming.

De onderneming weet zich verzekerd van een sterk orderboek voor de komende periode.

Ook interesse in een Earn Deal?

Wenst u méér informatie omtrent een Earn Deal, als ondernemer of als investeerder, dan nodigen wij u graag uit voor een kop koffie bij ons op kantoor.

Contacteer hiervoor Chris Van hoorde, partner VDP, via

chris.vanhoorde@vdp.be

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken