Azelis neemt aandelen van Chemical Partners over

Azelis neemt aandelen van Chemical Partners over

M&A-advies verkoop

2022

Transactie:

Azelis neemt 100% van de aandelen van de Chemical Partners entiteiten in België en Libanon over. De Chempart groep is een onafhankelijke distributeur van fijnchemicaliën met een sterke positie in de markt van industriële chemicaliën, specifiek in Afrika en het Midden-Oosten. Als deel van de Azelis familie mikt het management van Chemical Partners op verdere expansie in de regio en voorziet het de krachten te bundelen om hun klanten de beste opportuniteiten te blijven aanreiken.

VDP trad op als adviseur van de verkopers.

Chemical Partners:

Sinds de oprichting in 1995 is Chemical Partners uitgegroeid tot de leidende distributeur van fijnchemicaliën in Afrika en het Midden-Oosten, met een aanwezigheid in meer dan 30 landen in de regio. De groep heeft jarenlange relaties met top-tier principalen en belevert een gediversifieerde klantenbasis. Chemical Partners voorziet klanten ook van technisch advies en heeft een sterke focus op innovatie en duurzaamheid.

Voor meer informatie: www.chempart.com

Azelis:

Azelis is een leidende wereldwijde dienstverlener in de industrie van fijnchemie en voedingsingrediënten en is aanwezig in meer dan 50 landen wereldwijd met meer dan 3.000 werknemers. In de specifieke markten van life sciences en industriële chemicaliën levert Azelis een volledig gamma van complementaire producten aan meer dan 51.000 klanten, ondersteund door ~2.300 principalen, wat resulteert in een omzet van €2,8 miljard (2021). Azelis Group NV is beursgenoteerd op Euronext Brussel.

Voor meer informatie: www.azelis.com

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken