Expert in fusies en overnames

Diensten

Ondernemen is zoeken naar opportuniteiten, investeren, (re)organiseren, bergen verzetten. Soms betekent dit dat u uitkijkt naar strategische overnames. En soms is het juist beter om uw bedrijf (gedeeltelijk) te verkopen om uw toekomstplannen waar te maken.

Dit zijn belangrijke kantelmomenten waarbij u kan rekenen op een specialist als VDP. Wij doen dit al sinds 1995; u begeleiden in deze materie is onze passie. In die méér dan 25 jaar hebben we een brede sectorervaring opgebouwd, samen met een groot lokaal en internationaal netwerk, waardoor we ondernemers uit alle sectoren kunnen helpen. De juiste contacten op de juiste niveaus, daar gaat het om.

In een dergelijk overnametraject begeleiden we u doorheen het volledige proces. Op deze manier kunt u zich blijven focussen op uw vak, en wij ontzorgen u.

Overnamepartners biedt begeleiding bij overnames van kleine ondernemingen. Het betreft transacties tot 3 miljoen euro met een sterke lokale verankering. Overnamepartners maakt deel uit van VDP en werd in 2018 in het leven geroepen om te voldoen aan de specifieke noden van dit segment van de Belgische ondernemingen.

Wij helpen u de beste beslissingen te nemen op het belangrijkste moment

VDP hoort tot de top 3 van onafhankelijke M&A-dealmakers in België dankzij meer dan 400 succesvolle fusies en overnames. Bij ons kan u rekenen op een dealteam met complementaire kennis op financieel, strategisch en onderhandelingstechnisch vlak. Op uw maat en in begrijpbare taal.

Meer dan alleen transacties

Corporate finance op het vlak van fusies en overnames betekent dat u niet alleen vakkundig wordt begeleid bij de transacties zelf, maar ook bijvoorbeeld wat betreft groeifinanciering, schuldfinanciering en strategisch aandeelhouderschap.

VDP kan bijzondere expertise voorleggen in Management Buy-Out (MBO), Management Buy-In (MBI), joint ventures en strategische allianties. Daarnaast staan wij aandeelhouders bij tijdens de overdracht van het bedrijf binnen de familie. Dit proces is qua methodiek vergelijkbaar met de verkoop aan een derde partij, doch de emotionaliteit is hierbij zo mogelijk nog intenser. Dan heeft u vooral nood aan een professioneel ervaren partij, een partij die de evenwichten nastreeft, volwaardig gesprekspartner is en een perfect klankbord vormt voor de specifieke problematiek.


Bedrijf verkopen

Door onze jarenlange ervaring in combinatie met ons lokaal en internationaal netwerk realiseren we voor u de best mogelijke transactie. Als onafhankelijk expert verdedigen we enkel úw belangen.

Meer


Bedrijf kopen

VDP helpt u zoeken naar een geschikte overnamekandidaat, op basis van een specifiek bedrijfsprofiel of van een concrete target.

Meer


Advisory

We zijn ook uw partner bij andere M&A-gerelateerde zaken. Van strategisch en financieel advies tot juridische ondersteuning en debt advisory: bij elke stap staan we aan uw zijde.

Meer

Onze expertise in een notendop:

  • hands-on adviseurs, met meer dan 25 jaar ervaring, die out of the box durven te denken
  • groot lokaal én internationaal netwerk van particuliere investeerders en private-equitybedrijven
  • geëngageerde partner-experts die u persoonlijk begeleiden doorheen het volledige transactieproces
  • pragmatische aanpak op uw maat
  • bijzondere aandacht voor overdrachten binnen de familie en de bijhorende gevoeligheden
  • internationaal netwerk AICA om uw scope van kandidaten te vergroten

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken

Investor database

Laat ons weten wat u zoekt door uw gegevens achter te laten. Wij contacteren u vrijblijvend wanneer we relevante investeringsopportuniteiten binnen uw sector aan u kunnen voorstellen.

Neem vrijblijvend contact met mij op