Low & Bonar overgenomen door Nimbus

Low & Bonar overgenomen door Nimbus

M&A-advies verkoop

2019

JULI 2019

Transactie:

Het Nederlandse fonds Nimbus heeft de Belgische & Hongaarse afdeling geotextiel/civil engineering van de Britse beursgenoteerde groep Low & Bonar overgenomen.

VDP begeleidde de verkopers bij de verkoop van deze afdeling.

Low & Bonar:

De Belgische & Hongaarse afdeling geotextiel/civil engineering van de Britse beursgenoteerde groep Low & Bonar is goed voor een omzet van 70 miljoen euro en heeft productievestigingen in Zele (België) en Hongarije. Het bedrijf in Zele heeft een lange geschiedenis. Het werd onder de naam Phormium in 1925 opgestart als weverij van jute. Na het oprichten van een joint venture met het Engelse Low & Bonar werd het in 1987 volledig overgenomen door die groep.

Low & Bonar wou deze afdeling van hun bedrijf te koop zetten met als doel om haar activiteiten te stroomlijnen en de bestaande schuldpositie af te bouwen. Het bedrijf gaat nu verder onder de naam BontexGeo.

Zie voor meer informatie: www.lowandbonar.com/nl/

Nimbus:

Nimbus heeft momenteel meer dan 40 bedrijven in portefeuille verspreid over heel Europa. De bedrijven in portefeuille zijn bijna uitsluitend productiebedrijven, en hebben allemaal gemeen dat ze een gevestigde marktpositie hebben. Nimbus bestaat uit een team van hands-on investeerders die kapitaal, visie en inspiratie naar het bedrijf brengen.

Zie voor meer informatie: www.nimbus.com/en/home

 

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken