Clover en Induver bundelen krachten samen met Hg

Clover en Induver bundelen krachten samen met Hg

M&A-advies verkoop

2024

Transactie:

Induver en Clover slaan de handen in elkaar om samen een versnelling hoger te schakelen als dé toonaangevende verzekeringsmakelaar in België. Samen zullen beide bedrijven een uiterst complementair aanbod kunnen voorleggen dat het beste van Induvers vooraanstaande positionering en technische capaciteiten combineert met de ondernemersdrive en gespecialiseerde knowhow van Clover. Hg, een leidende investeerder in Europese en trans-Atlantische B2B software- en servicebedrijven, komt aan boord als ondersteunende aandeelhouder.

Alle huidige founder-aandeelhouders blijven aan boord om de groep samen te leiden.

VDP trad op als adviseur van Clover.

 

Clover:

Clover werd opgericht in 2019 door de vijfde generatie van makelaarskantoor Claes Verzekeringen, als nieuw hoofdstuk van het familiebedrijf. Een doorgedreven focus op innovatieve producten en services bracht een indrukwekkende groei met zich mee, en zo evolueerde het bedrijf naar een breder aanbod van corporate services in heel wat specialisaties en niche sectoren.

Zie voor meer informatie: https://www.clover.be/

 Induver:

Induver is een toonaangevende constante in de Belgische corporate makelaarswereld sinds 1990. Al meer dan drie decennia wordt het gekende familiebedrijf door dezelfde families geleid, waarbij het leveren van topkwaliteit de rode draad doorheen haar bestaan vormt.

Zie voor meer informatie: https://www.induver.be/

Hg:

Hg is een toonaangevende investeerder in Europese en transatlantische software- en dienstverleningsbedrijven en draagt bij aan invloedrijke ondernemingen door oplossingen te bieden op het gebied van workflow-services of softwaretoepassingen. Het bedrijf heeft uitgebreide ervaring in de verzekeringssector en vertrouwt op een operationeel topteam om ondernemers te helpen bij het opschalen van hun bedrijven. Hg richt zich op het bouwen van robuuste en veerkrachtige ondernemingen die waardevolle oplossingen bieden aan hun klanten.

Met een uitgebreid Europees netwerk en een sterke aanwezigheid in Noord-Amerika ondersteunt Hg, met 400 medewerkers en $65 miljard aan beheerd vermogen, een portfolio van meer dan 50 bedrijven.

Zie voor meer informatie: www.hgcaptial.com

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken