Down2Earth versterkt groeitraject van Loda uit Beerse

Down2Earth versterkt groeitraject van Loda uit Beerse

M&A-advies verkoop

2024

Transactie:

Loda, producent en distributeur van reinigings- en onderhoudsproducten voor de retailmarkt, markeert een nieuw hoofdstuk in haar groeitraject.

Door de toenemende vraag en drang voor geografische expansie staat de onderneming voor een nieuwe investeringsronde. Om deze groei te bewerkstelligen zocht Hans Geerts een klankbord en ondersteunende aandeelhouder. Dit vond hij bij de investeringsmaatschappij Down2Earth van onder anderen ex-topmanager Ivo Marechal welke nu een stevige meerderheid verwerft van de onderneming.

VDP trad op als exclusief adviseur van Loda.

Loda:

Loda, dat bijna een eeuw bestaat, is gespecialiseerd in het afvullen van reinigings- en onderhoudsproducten voor de retail sector. Hans Geerts nam het bedrijf in 1996 over en bouwde de klantenportefeuille, de productiecapaciteit en het assortiment uit. Eind 2023 behaalde de onderneming een omzet van c.a. 20 miljoen euro en stelde meer dan 30 werknemers te werk.

Zie voor meer informatie: www.loda.be/nl

Down 2 Earth:

Het investeringsfonds Down2Earth werd opgericht in 2013. Door het grote succes volgde in 2018 een tweede fonds en combineert zo een jarenlange en succesvolle ervaring in Private Equity met industriële expertise.

Zie voor meer informatie: www.d2e.be

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken