Euroglas slaat de handen in elkaar met de Franse glasgroep Riou Glass.

Euroglas slaat de handen in elkaar met de Franse glasgroep Riou Glass.

M&A-advies verkoop

2022

Transactie:

Riou Glass, een Franse specialist in isolatieglas met hoge energie- en milieuprestaties, heeft samen met het managementteam het Belgische bedrijf Glass Invest – de holding boven Euroglas-De Landtsheer, Safetyglass en Industrial Glass Processing – overgenomen van Dovesco, een Belgische familiale investeringsmaatschappij.

Door hun krachten te bundelen, willen de twee glasverwerkers industriële en commerciële synergiën bereiken om hun respectieve activiteiten te ontwikkelen, met name door de producten van RIOU Glass in de Benelux en het assortiment gehard glas en fittingen van Euroglas in Frankrijk op de markt te brengen.

Frederik De Knijf, CEO van Euroglas: “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Riou terwijl we onze one-stop-shop strategie verder willen uitbreiden. Het combineren van onze gedeelde oplossingen en expertise is een geweldige kans voor onze klanten. We zijn Dovesco ook erg dankbaar voor hun actieve bijdrage aan onze succesvolle transformatie en groei in de afgelopen jaren.”

Christine Riou Feron, president van RIOU Glass, voegde hieraan toe: “Met Euroglas delen we familiewaarden en industriële knowhow die zowel gemeenschappelijk als complementair zijn. Door de combinatie van onze twee bedrijven kunnen we samen bouwen aan de toekomst en leren we van elkaars best practices.”

Gregory De Clerck, Managing Partner van Dovesco, legt uit: “In de kern van de investeringsfilosofie van Dovesco hebben we het sterke en ondernemende managementteam ondersteund op zijn succesvolle reis van een regionale kampioen naar een marktleider. Nu het bedrijf een schaal heeft bereikt om uit te breiden naar nieuwe markten, is dit het juiste moment voor hen om zich aan te sluiten bij een nieuwe partner en we wensen hen veel succes met Riou”

RIOU Glas:

RIOU Glass, opgericht in 1979 door Pierre en Christiane Riou, is een Frans familiebedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen van intelligente glasproducten en oplossingen voor het welzijn, comfort en veiligheid van iedereen. Vandaag wordt het bedrijf geleid door de tweede generatie, Christine Riou Feron, en heeft het een geconsolideerde omzet van ongeveer € 220 miljoen per jaar, waardoor het een belangrijke Europese speler is die bijdraagt aan de technologische ontwikkeling van zijn sector door zijn vermogen tot investeringen en innovatie.

RIOU Glass produceert en verwerkt jaarlijks 100.000 ton vlakglas en biedt haar klanten een breed scala aan glasproducten met een hoge toegevoegde waarde, van design of technisch glas voor hoge veiligheid tot isolatieglas met hoge energie- en milieuprestaties, voor de bouw-, transport- en andere industrieën.

RIOU Glass, gevestigd in Honfleur (Calvados), heeft een lokaal netwerk van 21 industriële sites, 17 in Frankrijk, 3 in België en 1 in Italië, evenals een internationale verkoopaanwezigheid in West-Europa, de Indische Oceaan en Noord-Amerika. Als menselijk en zorgzaam bedrijf helpt RIOU Glass haar 1.000 medewerkers dagelijks om hun talent te uiten zodat we samen kunnen groeien in een duurzame en warmere wereld.

Zie voor meer informatie:www.riouglass.com

Euroglas:

Euroglas, opgericht in 1964, werd een belangrijke speler in de verwerking van vlakglas en geharde en gelamineerde producten (glazen deuren, binnenwanden, douchewanden, enz.) en bijbehorende accessoires (fittingen, scharnieren, enz.) voor de bouw- en decoratiesector in de Benelux. Euroglas breidde uit door twee externe groeiactiviteiten: de overname van Safetyglass in 2006 en vervolgens van IGP eind 2017, door het historische bedrijf Euroglas-De Landtsheer. Samen is Euroglas goed voor een geconsolideerde omzet van zo’n 31 miljoen euro en stelt zo’n 160 mensen tewerk.

Zie voor meer informatie:www.euroglas-dl.com

Dovesco:

Dovesco is een toonaangevende Belgische investeringsmaatschappij. Dovesco is actief in de chemische industrie via Domo Chemicals en vastgoed via Alinso Group en heeft via Dovesco Private Equity een portefeuille van private equity investeringen in het KMO-segment.

De investeringsstrategie van Dovesco Private Equity is om samen te werken met ambitieuze ondernemers en managementteams om de groei van hun activiteiten te versnellen, zowel organisch als waar nodig door middel van strategische overnames. Dovesco Private Equity investeert in winstgevende bedrijven met leidende marktposities, samen met sterke ondernemers en/of managementteams. Dovesco Private Equity heeft de afgelopen jaren meer dan 30 investeringen gedaan.

Zie voor meer informatie:www.dovesco.com

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken