Funderingsbedrijven De Waal en 2Fund bundelen krachten

Funderingsbedrijven De Waal en 2Fund bundelen krachten

M&A-advies verkoop

2024

Transactie:

De Mechelse bouwgroep Willemen Groep verkoopt haar afdeling funderingstechnieken aan het Kortrijkse bedrijf 2Fund. 2Fund neemt de bedrijven De Waal Solid Foundations en Studiebureel Sondex over, met vestigingen in Lokeren en Oostende.

De verkoop kadert in het herstelplan van Willemen Groep en met deze overname breidt 2Fund haar activiteiten uit en vergroot het haar marktaandeel.

VDP trad op als exclusief adviseur van De Waal Solid Foundations en de Willemen Groep.

De Waal Solid Foundations:

De Waal Solid Foundations is een specialist in funderings- en beschoeiingstechnieken waarbij dochterbedrijf Sondex dan weer gespecialiseerd is in de uitvoering van grondmechanisch onderzoek via sonderingen.

Het fusiebedrijf De Waal Solid Foundations ontstond in 2017 na de fusie tussen De Waal, Wig Palen en Olivier Funderingstechnieken.

De groep stelt een 150-tal mensen te werk en realiseert een omzet van 50 miljoen EUR.

Zie voor meer informatie: https://www.dewaal.eu/

 

2Fund:

2Fund, eveneens gespecialiseerd in funderings- en beschoeiingstechnieken, ontstond in 2019 door de fusie tussen Votquenne Foundations (Kortrijk) en Lameire Funderingstechnieken (Eeklo). Met de overname van De Waal werkt ze verder aan de ambitie om de groep verder uit te bouwen tot een performant allround funderingsbedrijf om totaalprojecten te kunnen aanbieden.

 

Zie voor meer informatie: https://2fund.be/index.html

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken