Groep Lalemant krijgt nieuwe structuur

Groep Lalemant krijgt nieuwe structuur

M&A-advies aankoop

2023

Transactie:

Lalemant krijgt een nieuwe structuur. Arthur Seynaeve en Christophe Webb verwerven een controlerend belang van de groep en worden als co-CEO’s de nieuwe stuurlui van de internationale Gentse scheepvaart- en transportgroep. Wilfried Reynaert blijft als uitvoerend voorzitter mee aan het roer staan. Samen willen ze aan de verdere groei van Lalemant werken.

VDP trad op als adviseur van de kopers.

 

Lalemant:

Lalemant is ontstaan in 1885. De Gentse groep is actief in scheepvaart- en binnenvaartbevrachting (voor droge bulk, vloeibare bulk en breakbulk), scheepsagentuur, wegvervoer en multimodale logistiek en expeditie. Lalemant kan zijn klanten geïntegreerde oplossingen bieden die reiken tot overslag en opslag van droge bulk en breakbulk. Lalemant draait een jaaromzet van 114 miljoen euro en telt 104 bedienden. De groep heeft 13 vestigingen in negen Europese landen.

Zie voor meer informatie: https://lalemant.be/

 

Kopers:

Arthur Seynaeve (36) is een telg van de industriële familie Seynaeve (Seyntex en BMT). Hij vond zijn passie in het havengebeuren en logistiek toen hij vijf jaar lang bij SEA-lnvest werkte. Hij deed verdere ervaring op bij verschillende overslagbedrijven in het buitenland. In 2021 werd hij partner in het binnenvaartbedrijf Bargepoint.

Christophe Webb (43) richtte Bargepoint op in 2017. Hij bouwde daarbij voort op de expertise die hij bij spelers als Hapag-Lloyd, Contargo en Portconnect verwierf in watergebonden logistiek en containertransport in de breedste zin, en in droge bulk.

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken