Groupe ATF neemt Ecubel over

Groupe ATF neemt Ecubel over

M&A-advies verkoop

2021

Transactie:

Groupe ATF neemt Ecubel, dat zich specialiseert in het hergebruik en doorverkopen van IT-apparatuur, over. Voor het Franse Groupe ATF is de overname een manier om voet aan de grond te krijgen in België en zijn ontwikkelingsstrategie in Europa verder uit te rollen. Deze acquisitie is de vierde overname van de groep.

VDP heeft de aandeelhouders van Ecubel begeleid bij het realiseren van deze transactie.

Ecubel:

Ecubel is de Belgische marktleider voor de aankoop en verkoop van gebruikte IT-apparatuur. Daarnaast legt Ecubel zich toe op gecertificeerde datavernietiging zodat vertrouwelijke informatie volledig gewist wordt. Als bedrijf zet Ecubel sterk in op duurzaam ondernemen.

Wim Teerlinck wordt directeur internationale ontwikkeling voor Groupe ATF.

Zie voor meer informatie: https://www.ecubel.com/nl/home

Groupe ATF:

Als speler in de sociale, solidaire en circulaire economie is Groupe ATF gespecialiseerd in het levenscyclusbeheer van professionele IT- en mobiele telefonieapparatuur via hergebruik, online verkoop en IT-diensten. Het bedrijf focust zich op hergebruik van professionele computer- en mobiele telefonie-apparatuur, veilige verwerking van persoonsgegevens en e-commerce verkoop van gereviseerde apparatuur.

In 2020 realiseerde Groupe ATF een omzet van €23 miljoen.

Ook Groupe ATF zet zeer sterk in op duurzaam ondernemen, onder meer via het tewerkstellen van mensen met een beperking.

Zie voor meer informatie: https://www.groupe-atf.com/

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken