Minds&More treedt toe tot de groep Schelstraete Delacourt

Minds&More treedt toe tot de groep Schelstraete Delacourt

M&A-advies verkoop

2023

Transactie:

Schelstraete Delacourt is actief in executive search voor C-level profielen, advies aan Raden van Bestuur, en assessments. Het bedrijf hanteert een persoonlijke aanpak, waarbij het inzicht krijgt in de specifieke behoeften van zijn klanten en deze efficiënt oplossen. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Gent, Amsterdam, en Luxemburg, en realiseert 35% van zijn omzet uit pan-Europese opdrachten.  Naast de sterke organische groei die Schelstraete Delacourt sinds de oprichting in 1990 kon realiseren, zocht de groep externe versterking om de groeiambitie verder kracht bij te zetten. Vanuit deze strategie kwam in 2021 de Belgische investeerder KeBeK Private Equity aan boord, met het oog op het ontwikkelen van nieuwe diensten, het aantrekken van nieuwe partners en het versterken van de positie van de groep binnen Europa.

Minds&More is een snelgroeiende speler op het vlak van interim en project management in de domeinen Marketing, Sales & Transformatie. Met een uitgebreid team van meer dan 200 experten bedienen zij klanten in een brede waaier van sectoren.

Beide bedrijven hebben een focus op het samenstellen van uitmuntende leiderschapsteams, die klanten helpen hun strategische doelstellingen te verwezenlijken. Met de transactie verstevigt de groep haar positie op de markt; met 60 personeelsleden en kantoren in Gent, Brussel, Amsterdam, Luxemburg en Zaventem, behaalt de groep een omzet van 30m€.

Vanessa Delacourt, CEO: “Het partnership met Minds&More is een mijlpaal voor Schelstraete Delacourt en past in onze groei- en diversificatiestrategie op C-level. De specialisatie op het vlak van marketing en sales interim en project management, willen wij als platform gebruiken voor verdere verticalisatie volgens functiedomein en algemeen interim management. Zo kunnen wij een duurzame totaaloplossing bieden aan bedrijven om hun organisatie verder uit te bouwen en te versterken.”

De partners van Minds&More blijven het bedrijf leiden, en herinvesteren in de Schelstraete Delacourt groep. Myriam Vangenechten, CEO van Minds&More: “We geloven dat deze transactie een hefboom zal zetten op de ontwikkeling van beide bedrijven. Onze expertise in marketing en sales zal naadloos aansluiten bij de diensten van Schelstraete Delacourt, waardoor we gezamenlijk nog meer waarde kunnen creëren voor onze klanten.”

Pieterjan Kempynck, mede-oprichter van Minds&More: vult aan “In de huidige “war for talent” moeten we meer dan ooit inzetten op het aantrekken van het beste talent voor onze klanten, en daar is de contractvorm – vast of tijdelijk – ondergeschikt aan. Samen met Schelstraete Delacourt willen we ervoor zorgen dat bedrijven het juiste talent met de juiste competenties krijgen.

Frank Schelstraete, Voorzitter: “Met dit nieuwe partnership zitten we op koers wat betreft de verdere groei van ons bedrijf. Met een nakende overname in Nederland willen we onze marktpositie binnen de Benelux verder uitbreiden. De logische volgende stap is verdere geografische uitbreiding binnen Europa”.

 

Schelstraete Delacourt:

Schelstraete Delacourt is actief in executive search voor directie-profielen, advies aan Raden van Bestuur, en assessments. Het bedrijf hanteert een persoonlijke aanpak, waarbij het inzicht krijgt in de specifieke behoeften van zijn klanten. Met de kennis en expertise van een team van ervaren consultants en onderzoekers worden effectieve en efficiënte oplossingen gezocht voor elke klant. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Gent, Amsterdam, en Luxemburg, en realiseert 35% van zijn omzet uit pan-Europese opdrachten.

De onderneming werd in 1990 opgericht door Frank Schelstraete, en is de afgelopen jaren onder impuls van Frank Schelstraete en Vanessa Delacourt uitgegroeid tot een toonaangevende speler in haar sector. Vanuit kantoren in Gent, Brussel, Amsterdam en Luxemburg, en dankzij een leidende rol in het internationale InterSearch netwerk, ondersteunt het ervaren team van 19 partners en research consultants een internationaal klantenbestand bij de zoektocht naar de juiste lokale of buitenlandse profielen.

Zie voor meer informatie: www.s-d-a.eu

 

Minds&More

Minds&More uit Zaventem richt zich op het helpen van klanten bij het ontwikkelen en implementeren van sales en marketing oplossingen om hun prestaties te verbeteren en hun concurrentiepositie te versterken. Het bedrijf werkt met een pool van ervaren interim managers bij haar klanten, werkt met een eigen team van specialisten voor digital marketing services, en biedt daarnaast gespecialiseerde training en consultancy diensten aan.

 

Het bedrijf werd opgericht in 2010, en wordt vandaag geleid door 3 partners: Myriam Vangenechten, Pieterjan Kempynck, en Thomas Donck.

Zie voor meer informatie: www.mindsandmore.biz

 

Over KeBeK Private Equity

KeBeK is een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat participeert in solide, middelgrote bedrijven met een identificeerbaar potentieel voor verdere waardecreatie. KeBeK ondersteunt actief het managementteam van haar participaties bij de uitvoering van de gezamenlijk bepaalde ondernemingsstrategie. KeBeK neemt meestal controlebelangen, zonder evenwel een operationele rol te vervullen. Het fonds wordt beheerd door 4 partners die reeds vele jaren samenwerken en die een bewezen staat van dienst hebben in de private equity sector. De middelen van KeBeK worden verschaft door erkende institutionele investeerders, family offices en succesvolle ondernemers.

 

Zie voor meer informatie: www.kebek.be

 

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken