Penne haalt Indufin aan boord als nieuwe partner

Penne haalt Indufin aan boord als nieuwe partner

M&A-advies verkoop

2023

Transactie:
Indufin zal naast BNP Paribas Fortis Private Equity een belang verwerven in Penne met de ambitie de sterke groeiplannen van het bedrijf mee te helpen realiseren. Als blijk van vertrouwen in de toekomst van het bedrijf zal de familie Penne haar positie verder versterken door een groter belang in het bedrijf te nemen.

Penne:
Penne is een toonaangevende wereldwijde leverancier van oplossingen op het gebied van complexe metalen- en kunststof componenten. Tot haar klanten behoren internationale eerstelijnsleveranciers aan de automobielindustrie en de HVAC-industrie. Onder meer ruitenwissersystemen en propellers voor airconditioners rollen er van de productielijn.

Naast een globale speler is Penne vooral een familiebedrijf met sterke lokale verankering. Het bedrijf, gevestigd in Aalst en geleid door de derde generatie, heeft er steeds naar gestreefd productie in eigen land te houden. Dankzij doorgedreven automatisering en innovatie slaagt het bedrijf erin om zowel op vlak van kwaliteit en prijs competitief te zijn met de maakindustrie in lageloonlanden. Deze strategie werpt nu haar vruchten af, mede dankzij een toenemende vraag naar korte toeleveringsketens en ‘reshoring’.
Penne behaalde in 2022 een omzet van 36 miljoen euro.

Zie voor meer informatie: www.penne.be/

 

Indufin:
Indufin is het investeringsvehikel van de Belgische groep De Eik (opgericht door de ondernemende familie Van Waeyenberge) en verschillende andere Belgische families. De aandeelhouders en het management van Indufin hebben een stabiele en lange ervaring in het begeleiden van Belgische bedrijven.
Indufin richt zich op waardecreatie door een klankbord te zijn voor het dagelijks bestuur, door inzichten te verschaffen om de onderneming naar het volgende niveau te brengen en door gebruik te maken van een uitgebreid relatienetwerk.

Penne wordt de vijfde participatie in de huidige portefeuille van Indufin naast het technisch onderhoudsbedrijf Yontec, het communicatiebureau Springbok, de distributeur van tuingereedschap en doe-het-zelfmateriaal Varo en de IT-dienstengroep Cheops.

Zie voor meer informatie: www.indufin.be/nl

 

BNP Paribas Fortis Private Equity:
BNP Paribas Fortis Private Equity, de durfkapitaalpoot van de gelijknamige bank, is reeds actief sedert 1981 op de private equity markt en heeft op vandaag een 30-tal bedrijven in portefeuille, waaronder Konings, Studio 100, Hannecard en Point Chaud.

BNP Paribas Fortis Private Equity investeerde in 2007 al in Penne en blijft nu als minderheidsaandeelhouder aan boord van het bedrijf. Samen met de broers Frans en Jan Penne, waarvan Frans de dagelijkse leiding waarneemt, zag BNP Paribas Fortis Private Equity in Indufin de ideale partner om verder aan de succesvolle groei van het bedrijf te werken.

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken