Libert Paints overgenomen door DL Chemicals

Libert Paints overgenomen door DL Chemicals

M&A-advies verkoop

2019

3 MEI 2020

Transactie:

DL Chemicals, producent van lijmen en kitten in Waregem, neemt Libert Paints over.

VDP begeleidde de verkopende aandeelhouders.

Libert Paints:

Libert Paints is een middelgrote Belgische onderneming die beschermende en industriële verven, hygiënische verven, vloer- en gebouwenverf produceert. De producten van het Gentse familiebedrijf worden over de hele wereld aangeboden: van haar state-of-the-art productiefaciliteiten in Gent naar de rest van Europa tot in het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië, Afrika en Rusland. Ze vinden ruime toepassingen in petrochemische fabrieken, ziekenhuizen, commerciële gebouwen, industriële sites, luchthavens, woningen enz. en beschermen zo elke dag stalen structuren, vloeren, binnen- en buitenmuren, etc. Na 145 jaar beslisten de aandeelhouders van Libert Paints om hun bedrijf te koop aan te bieden en op zoek te gaan naar een nieuwe aandeelhouder. De familie Libert verkocht eerder al Oxyplast, een pionier in poedercoatings. Libert Paints, goed voor meer dan 40 jobs, zat al enkele jaren in moeilijk vaarwater.

Zie voor meer informatie: www.libertpaints.com/nl

DL Chemicals:

DL Chemicals (53 miljoen euro omzet, 150 werknemers, 4,5 miljoen euro bedrijfswinst) produceert siliconen, lijmen en kitten voor de bouwindustrie. Die werden onder meer al ingezet in het nieuwe voetbalstadion van Atlético Madrid, de koninklijke serres in Laken en luxehotels in Aruba. DL Chemicals heeft zijn thuisbasis in Waregem.

Zie voor meer informatie: www.dl-chem.com/

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken