Eurasiacorp neemt recyclingspecialist Matco Plastics over

Eurasiacorp neemt recyclingspecialist Matco Plastics over

M&A-advies verkoop

2022

De Gentse plasticverdeler Eurasiacorp neemt producent Matco Plastics uit het West-Vlaamse Wielsbeke over. Door de krachten te bundelen kan Matco zijn voetafdruk op de Europese markt vergroten. Het fusiebedrijf is goed voor een omzet van zo’n 150 miljoen euro.

VDP trad op als adviseur van de verkoper.

Matco Plastics:

Matco Plastics is sinds 1993 een referentie in de wereld van kunststofrecycling. Matco is een distributeur maar werd in 2020, door samen te gaan met Reborn Plastics, ook een producent van plastickorrels door kunststoffen te recycleren. Het gebruikt daarbij een gepatenteerd proces waarbij gelamineerde kunststoffen mechanisch kunnen worden gescheiden.

Zie voor meer informatie: www.matcoplastics.be

Eurasiacorp:

Eurasiacorp, met als aandeelhouders Manu Hanet en Cedric Conchilla, werd opgericht in 2011 en is gespecialiseerd in de verdeling van plastickorrels die dienen voor allerlei toepassingen zoals het maken van bierkratten, shampooflesjes, verpakkingen voor bouwmaterialen en flexibele folies. Eurasiacorp is voornamelijk actief in Europa. Het productaanbod omvat primaire harsen, gerecyclede harsen en off-grades.

Zie voor meer informatie: www.eurasiacorp.com

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken