IPM investeert in nieuwszender LN24

IPM investeert in nieuwszender LN24

M&A-advies verkoop

2021

Transactie:

De mediagroep IPM – de uitgever van o.a. La Libre Belgique, La Dernière Heure, L’Avenir en Paris Match Belgique – investeert in het kapitaal van de Franstalige nieuwszender LN24 (Les News 24). IPM verwerft door de kapitaalsinjectie een meerderheid van de aandelen.

LN24 zocht naar een nieuwe investeerder met het oog op de versterking van haar kapitaal. De groep van familie le Hodey breidt door deze investering haar activiteiten uit door de televisieactiviteiten van LN24 in portefeuille te nemen.

VDP heeft de aandeelhouders Besix en Belfius Insurance, oorspronkelijk de twee grootste aandeelhouders van LN24, begeleid bij het realiseren van deze transactie.

LN24:

LN24, gevestigd in Brussel, is een 24-uursnieuwszender dat zich richt op de Franse gemeenschap in België. De nieuwszender is de eerste nieuwsomroep in Franstalig België die zeven dagen op zeven, en van ’s ochtends tot ’s avonds, actualiteit brengt bij de kijker. 

LN24 werd twee jaar geleden opgericht door journalisten Joan Condijts en Martin Buxant (ex L’Echo). Samen met verschillende investeringspartners, o.a. Besix en Belfius Insurance, haalden Condijts en Buxant kapitaal op om het project vorm te geven.

In twee jaar tijd behaalt de zender tussen de 2 tot 3 miljoen kijkers per week, gecombineerd over de verschillende kanalen. LN24, dat zich richt op positieve en kwalitatieve economische-politieke content, heeft een 50-tal mensen in dienst. 

Voor meer informatie, zie: https://www.ln24.be

IPM Group:

IPM, opgericht in 1991, is een mediagroep dat zich richt tot Franstalig België. Het bedrijf beheert de dagbladen La Libre, La Dernière Heure en L’Avenir. De groep is opgericht door de familie Hodey en wordt vandaag de dag geleid door CEO Francçois le Hodey.

Voor meer informatie, zie: https://www.ipmgroup.be

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken