Quatra meerdere overnames

Quatra meerdere overnames

M&A-advies aankoop

2020

31 AUGUSTUS 2020

Transactie:

Quatra koopt Franse Leo Developpement én neemt participatie in Q-Developments. Met de overname verstevigt Quatra zijn marktpositie in Frankrijk. Het Lokerse bedrijf is niet aan zijn proefstuk toe in de overname van bedrijven. De voorbije jaren is Quatra mede door een 30-tal overnames uitgegroeid tot de grootste speler in Europa.

VDP begeleidde Quatra bij beide transacties.

Quatra:

Quatra is een sterk groeiend Vlaams familiebedrijf actief in de recyclage van ‘used cooking oils’ (frituurvetten, oliën etc.). Quatra haalt gebruikte oliën en vetten op bij horecazaken en voedingsbedrijven waarna men deze verwerkt. De gerecycleerde oliën en vetten worden vervolgens gebruikt voor de productie van biodiesel van de tweede generatie, wat de CO2-uitstoot met 90% reduceert.

Zie voor meer informatie: www.quatra.com/nl

Leo Developpement en Q-Developments:

Leo Developpement is één van de marktleiders in de ophaling en verwerking van ‘used cooking oils’ op de Zuid-Franse markt.

Ingegeven door verdere innovatie heeft Quatra een participatie genomen in Q-Developments, een bedrijf gespecialiseerd in opslag- en transportsystemen voor oliën. Deze participatie zal Quatra in staat stellen hun ophalings- en verwerkingsproces verder te optimaliseren.

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken