Ecotechnics versterkt slagkracht via partnership met Waterland

Ecotechnics versterkt slagkracht via partnership met Waterland

M&A-advies verkoop

2023

Transactie:

Hernieuwbare energie installateur Eco Technics en dakdekkersgroep ‘ADW – Adidak – Aditoit’, komen samen in één groep om hun gezamenlijke groeiambities te ondersteunen. Deze partnership wordt ondersteund door het Europese private-equity fonds Waterland met de ambitie om bijkomende complementaire bedrijven binnen de sector aan de groep toe te voegen, om zo de groep verder uit te bouwen en te versterken.  

Via deze samenwerking willen Eco Technics en ADW-Adidak-Aditoit de bestaande en nieuwe klanten nog beter bedienen met een gezamenlijk aanbod op vlak van isolatie, dakdichting & hernieuwbare energie oplossingen.

VDP trad op als exclusief adviseur voor Eco Technics.

 

Eco Technics:

Eco Technics, reeds actief sinds 2007, is gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen, laadpalen en industriële batterijopslag en dit zowel voor de industriële als de residentiële markt. Het werkgebied situeert zich voornamelijk in Vlaanderen, met grote focus in provincie Antwerpen. Eco Technics stelt 32 werknemers te werk en installeert jaarlijks >30 MW aan zonnepanelen.

Zie voor meer informatie: https://www.ecotechnics.be

 

ADW – Adidak – Aditoit 

ADW, Adidak en Aditoit zijn sinds einde jaren ‘80 actief in installatie van platte daken, met een focus op de industriële markt, waarbinnen zowel nieuwbouwprojecten als renovaties worden uitgevoerd. De drie bedrijven zijn actief op de Belgische markt, elk met hun eigen kernregio rondom het hoofdkwartier. De drie bedrijven hebben samen een personeelsbestand van meer dan 100 werknemers en hebben reeds meer dan 15 miljoen m² daken gedicht.

Zie voor meer informatie: https://www.adw.be , https://www.adidak.be , https://www.aditoit.be

 

Waterland:

Waterland is een onafhankelijke investeringsfirma met een totaal vermogen van € 14 miljard onder beheer. De focus ligt op het actief ondersteunen van middelgrote ondernemingen met een beslissingscentrum in een van Waterland’s thuismarkten (Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje en Polen), die de ambitie hebben om versneld internationaal te groeien door een combinatie van organische groei en selectieve overnames.

Waterland heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 900 investeringen afgerond in meer dan 140 sectoren.

Zie voor meer informatie: https://www.waterlandpe.com/

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken