Team Green vervoegt zich bij groep ADW Eco-Technics

Team Green vervoegt zich bij groep ADW Eco-Technics

M&A-advies verkoop

2024

Transactie:

Team Green, een installateur met 17 jaar ervaring in hernieuwbare energiesystemen, bundelt de krachten met de groep ADW Eco Technics, een installateur van hernieuwbare energie en dakdekkersgroep, gesteund door Waterland Private Equity.

Omwille van de gelijklopende groei-ambities en de sterke complementariteit tussen de bedrijven treedt nu ook Team Green toe tot de groep ADW Eco Technics. Via deze samenwerking willen zij de bestaande en nieuwe klanten nog beter bedienen met een gezamenlijk aanbod op vlak van isolatie, dakdichting & hernieuwbare energieoplossingen. Daarnaast heeft de groep ambitieuze nationale en internationale ambities om bijkomende complementaire bedrijven binnen de sector aan de groep toe te voegen, om zo de groep nog verder uit te bouwen en te versterken.

Het bundelen van deze vaardigheden en kennis is noodzakelijk om een competitieve positie te behouden in deze snel evoluerende markt en symboliseert een strategische beweging naar het bieden van een compleet spectrum van hernieuwbare energieoplossingen zoals zonnepanelen, batterijopslag en laadpalen.

De groep heeft samen meer dan 40 jaar gecombineerde ervaring en realiseert een omzet van 80 miljoen euro, met inmiddels meer dan 200 medewerkers.

VDP trad op als exclusief adviseur van Team Green.

 

Team Green:

Team Green, ontstaan uit de eerdere fusie van de in 2006 opgerichte bedrijven Solarroof en Solar Constructs (met dochterbedrijven Charge4u en S4Charge), is een gerenommeerde speler op het gebied van groene energieoplossingen zoals zonnepaneelsystemen, industriële batterijsystemen en laadinfrastructuur en dit voor zowel particulieren als projectontwikkelaars en industriële klanten. De groep met kantoren te Damme, Lokeren en Assenede is voornamelijk actief in Vlaanderen, met grote focus in provincies Oost en West-Vlaanderen. Team Green telt op vandaag ca. 30 werknemers.

Zie voor meer informatie: https://www.teamgreen.be/

ADW Eco Technics:

ADW Eco Technics is een fusie van twee bedrijven, Eco Technics en ADW (inclusief Adidak en Aditoit). Eco Technics, opgericht in 2007, is gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen, laadstations en industriële batterijopslag voor zowel de industriële als de residentiële markt. Het bedrijf is voornamelijk actief in Vlaanderen, met een sterke focus op de provincie Antwerpen. ADW, Adidak en Aditoit zijn sinds eind jaren ’80 actief in het installeren van platte daken, gericht op de industriële markt (nieuwbouwprojecten en renovaties). De drie bedrijven zijn actief op de Belgische markt, elk met hun eigen kernregio.

Zie voor meer informatie: https://www.ecotechnics.behttps://www.adw.be

Waterland:

Waterland is een onafhankelijke investeringsfirma met een totaal vermogen van € 14 miljard onder beheer. De focus ligt op het actief ondersteunen van middelgrote ondernemingen met een beslissingscentrum in een van Waterland’s thuismarkten (Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje en Polen), die de ambitie hebben om versneld internationaal te groeien door een combinatie van organische groei en selectieve overnames.

Waterland heeft de afgelopen 20 jaar meer dan 900 investeringen afgerond in meer dan 140 sectoren.

Zie voor meer informatie: https://www.waterlandpe.com/

Hoe kunnen wij u helpen?

We nodigen u graag uit voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. Maak een afspraak en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Laat ons kennismaken